miercuri, 17 octombrie 2012

Maneciu - Ungureni, Prahova

Viata la tara!


Cu criza asta nu am mai avut bani sa plecam in concediu undeva in tara sau afara, asa ca ne-am multumit cu 4 zile la tara, la Maneciu, unde vremea a fost destul de blanda cu noi si doar ce a plouat putin in ultima zi cand ne pregateam sa plecam. In rest, am apucat sa facem si cateva drumetii si cu ajutorul lui Johnny am si gatit (retetele vi le descriu putin mai incolo, ca sa va mai tin in suspans :P).

In general incercam sa mergem de cateva ori pe an la tara pentru liniste si aer curat, cand ne saturam pana peste cap de Bucuresti. Am reusit sa ajungem si de 1 Mai cu chiu cu vai dupa ce am pierdut cateva ore pe drum, printe masini, mai mult stationand decat mergand. Ne-am oprit la un Penny Market parca, de unde ne-am aprovizionat cu cele necesare pentru un gratar si apoi a luat-o Johnny ocolit, pe nu stiu unde, de am ajuns in sfarsit si la tara. Nici nu e nevoie sa va ma spun ca s-a lasat cu carnita la gratar si bere rece printre floricele si albinute si ne-am bucurat ca niste copii mici la o zi libera de la munca.


Am mers si in Decembrie, cand ninsese si era totul alb, de am pus o sticla de sampanie la rece in zapada din curte :). Nu stiu cum, dar reusesc sa racesc mereu cand mergem acolo iarna, desi facem focul in fiecare camera si afara la gratar suntem mereu infofoliti si cu paharul de vin fiert la indemana. Oricum, drumul pana acolo si curtea imbracata in "haina" de promoroaca este...de nepretuit.


Anul asta ca tot am prins vreme frumoasa, am incercat un traseu din Valea Teleajenului spre Ciucas, dar am mers doar o ora si ceva pana aproape de Slon dupa care ne-am intors. A fost mai mult o plimbare pentru ca era deja dupa-amiaza si vroiam sa ajungem acasa in timp util pentru a pregati masa de seara. Am urmat drumul forestier printre tufele de catina, iar la intoarcere am dat peste cateva turme de oi, bine pazite de niste caini mari si "latratori" care m-au cam speriat, asa ca am grabit pasul.


La ideea surorii mele, am fost si noi la Muntele Rosu; ei au reusit sa ajunga cu masina pana sus, dar ne-au avertizat ca drumul a fost foarte prost si au mers incet. Vazand cum sta treaba, am lasat masina la marginea drumului in Cheia si am pornit-o pe jos sa admiram si noi privelistea si frumusetile patriei. Am urmat marcajul (banda galbena) si am taiat prin padure pe unde s-a putut pana am ajuns la Cabana Muntele Rosu si Cabana Silva unde totul era pustiu - nici urma de turisti in acea vineri de Octombrie.


Acum haideti sa va zic ce am gatit, pentru ca stiu ca macar voi fetele sunteti curioase :)
Nu sunt retete proprii sau ceva (sunt inca la inceput in ale gatitului) si le-am incercat pentru prima oara la tara, dar au iesit super si pentru mine asta e toata placerea - sa le placa celor pentru care am gatit.
Prima, hotdogs cu sos dulce de chilli e chiar rapida si noua ne-a placut mult mai ales din cauza ca nu am gasit sos dulce la supermarket asa ca am luat iute in loc :D

Reteta este din numarul de Iunie al revistei Good Food pe care il gasiti inca in format pdf direct pe site-ul lor (pagina 13), la care am facut cateva mici modificari; in primul rand sosul, care a transformat produsul final intr-unul iute si in al doilea rand chiar ingredientul principal, hotdog-ul (stiu, urat din partea mea!). In mod normal trebuiau folositi carnati grosi, dar ca sa imi placa si mie am luat crenvursti de pui si la chiflele pentru hotdogs am facut un mic compromis si am luat baghete pe care le-am taiat pe jumatate. Ca sa facem o "aroganta"- cum zic niste prieteni de-ai mei - am prajit, in ulei de palmier, niste cartofi pe care Johnny i-a indesat tot in hotdogs pana la urma :).

La tara am facut greseala sa urmez reteta intocmai si sa pun 4 linguri de chilli, uitand ca este iute si nu dulce. A iesit foarte iute, asa ca trebuie sa fiti siguri ca va place foarte iute!! (no buts, no maybe). Apoi am mai incercat o data reteta acasa si am pus 4 linguri pasta de tomate si 2 de sos chilli, ca tot iute aveam, si a iesit numai buna.
Mai jos e poza din revista si apoi cum mi-a iesit mie. Pretty good, huh?



A 2-a reteta incercata este Salata greceasca de pui si quinoa, din aceeasi revista (pagina 22-23). Pe aceasta am urmat-o indeaproape pentru ca aveam toate ingredientele si chiar gasisem quinoa la magazinul "Trai Strasnic" de la mine din cartier (http://www.veggie.ro/) - ar fi fost pacat sa fac ceva si sa nu se mai potrivesca gusturile.

Salata este destul de simplu de facut si se imparte in 3 segmente, daca vreti: fierberea seminteleor de quinoa pe de-o parte, pregatirea bolului de salata cu restul ingredientelor si gratarul de pui cu sosul din usturoi, ardei iute si unt - ingrediente pe care eu le-am bagat la cuptorul cu microunde, pentru ca nu era mentionat procedeul de amestecare in reteta. A fost suficient un minut ca untul sa se topeasca si sosul sa se poata intinde pe pieptul de pui la gratar. Aaaaa, mi-am adus aminte...nu am pus coaja de lamaie, ci doar sucul de lamaie (nu-mi place coaja de lamaie nici la prajituri, nici altfel, asa ca am scos-o imediat din ecuatie :P)
A iesit delicioasa si Johnny mai vrea o tura intr-una din zilele astea, asa ca o sa repetam figura.
Again, poza din revista si poza mea; ca sa vedeti ce bine arata:




Sper ca v-a placut si partea de bucatareala a blogului si va promit ca o sa ma urmeze...

Biiiig hugs,
Pucca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Despre mine