Mmmmm, Ferrero Rocher..!!
M-am aventurat acum ceva vreme sa fac si un tort, ca am inteles ca dulciurile sunt mai complicate decat mancarea. Si dupa indelungi cautari in revistele Good Food si pe net am dat de blogul Laurei Sava si am ramas pierduta, salivand usor in coltul gurii, in fata pozelor care pareau atat de reale ca vroiam sa intind mana in monitor dupa gustoasele prajiturici.
A fost greu sa ma hotarasc asupra unui singur tort, dar avand in vedere ca lui Johnny ii plac cele dulci, de ciocolata (si ca era ziua lui, in definitiv) castigatorul a fost Tortul Ferrero Rocher:
http://www.laurasava.ro/2007/12/06/tort-ferrero-rocher/
Am avut de-a face pentru prima oara cu intaritorul pentru frisca dar mi-a iesit destul de bine, zic eu. Blatul de cacao nu l-am facut eu insa, ci l-am cumparat si l-am taiat pe din doua dorindu-mi in tot acel timp un instrument din ala ca al Laurei de taiat, ca sa nu ma mai chinui atat (dar las' ca ma fac mare si imi iau si eu unul :P).
In rest totul a mers perfect, tortul a iesit yummy si a fost mancat cat ai zice...peste :))
Sa va arat si cum trebuia sa arate si cum a aratat de fapt, ca sa va faceti o idee - bineinteles ca puteti improviza, mai ales daca aveti ceva mai multa experienta decat mine in ale bucataritului. Deocamdata eu sunt la stadiul acela unde simt nevoia sa urmez retetele pas cu pas, sa masor toate ingredientele cu paharul gradat si nu ma risc prea mult sa fac vreo schimbare.
Nu am fost foarte inspirata sa fac poze profesioniste cu ingredientele, diversele etape de preparare sau tort in sectiune, dar asta pentru ca eram deja foarte stresata si vroiam sa iasa totul bine. Poate ma mai relaxez si eu pe parcurs ca sa aveti si voi mai multe detalii la indemana :D
La cat mai multe deserturi!
Sweet hugs,
Pucca
Frumos tortul, frumoasa povestea lui :)
RăspundețiȘtergereTe pup fiindca l-ai incercat, m-ai bucurat tare!!!
...si "La multi ani" sarbatoritului, care sper ca l-a gasit pe placul lui :P